Bağımsız Mikrofon – Spearhead Games

Merhabalar! Bugün bir yeni röportajımız ile daha karşınızdayım. Daha önce mikrofonumu Unbound Creation‘a uzatmıştım ve sağ olsunlar onlar da sorularımı yanıtlamıştı. Bu sefer sırada Stories: The Path of Destinies oyunuyla güzel bir çıkış yakalayan Spearhead Games var. Bakalım onlar sorularıma nasıl cevap vermişler.

Türk oyun endüstrisi hakkında ne düşünüyorsunuz?
Türk oyun pazarı hem nicelik hem de nitelik bakımından oldukça ilginç. Türk oyuncularına ulaşmak için daha çok çaba harcamayı isteriz, umarım ileride bütçemiz buna izin verir.
 

Oyunlarınıza Türkçe çeviri ve/veya dublaj getirmeyi düşünüyor musunuz?
Ne yazık ki bu söz konusu değil. Biz 15 kişilik bağımsız bir ekibiz ve durum böyle olunca Türkçeyi desteklenen dillerin arasına sokmamıza olanak sağlamıyor. 

Sizce Indie oyunlar yeni moda mı yoksa AAA oyunlar hâlâ lider mi?
Video oyunları pazarı hem çok rekabetçi hem de çok tahmin edilemez. Açıkçası, stüdyolar bazında sabit trendlerin olduğunu düşünmüyoruz ancak bize göre oyuncuları oyunlara sürükleyen şeyler daha çok duygusal nedenler. Tabii ki AAA stüdyoların kemik bir kitlesi olduğundan dolayı yeni oyunlarını hızlıca geniş bir kitleyle paylaşabiliyorlar ancak 2016 ve 2017 de gördük ki, neredeyse , “ansızın ortaya çıkan” bağımsız stüdyolar geniş bir kitleye ulaşabildi.
 

Indie Avcısı projesi hakkında ne düşünüyorsunuz?
Bizce bu umut vaat eden bir proje. Bütçe sıkıntılarından dolayı öncelikleri olmayan bir pazara girmelerini sağlıyor. Eğer İngilizce bir oyun Indie Avcısı tarafından Türk oyuncusuna sunulur ve bu ilgi ile karşılaşırsa böylelikle bu Türkçe çeviri için stüdyoları kaynak yaratma konusunda daha da teşvik edecektir.

Eğer “mutlak hakikatı” da sayacak olursak Stories: The Path of Destinies 25 sona sahip, 25 farklı son yapmanın en zorlayıcı yanları nelerdi?
En zor noktalardan biri “Story”nin merak uyandırıcı bir gelişim ivmesine sahip, tekrardan uzak  ve eğlenceli olmasıydı. “Stories” bizim için çok büyük bir meydan okumaydı, ancak ondan çok şey öğrendik ve ondan öğrendiklerimizi de yeni çıkacak oyunumuz olan Omensight’ı daha iyi bir şekilde geliştirebilmek adına kullandık.
 

Yeni çıkacak oyununuz olan Omensight’tan biraz bahseder misiniz?
Ne yazık ki şu ana kadar gösterilenden daha fazlasını gösteremeyiz, ancak hepinize şiddetle sosyal medya hesaplarımızı takip etmenizi ( Facebook / Twitter) tavsiye ediyoruz. Zamanla buralardan çok daha fazla bilgiyi paylaşacağız.
 

Karşılaştığınız en büyük zorluk neydi?
Omensight için yaşadığımız en büyük zorluk istediğimiz her şeyi bir oyuna sığdırmaktı. Oyunu hem daha tutarlı hem de daha meydan okuyan bir biçimde yapmaya çalıştık, bu yönüyle “Stories” den çok daha derin bir oyun içeriği olduğunu söyleyebiliriz. Bağımsız bir stüdyo olarak karşılaştığımız en büyük zorluklardan biri , sıkça , bütçe sıkıntıları ancak başardığımız şeyden son derece gururluyuz. Hem ARPG hem de Anlatıcı bazlı oyunları sevenlerin Omensight’a bayılacağına eminiz.
 

Neden hikaye anlatıcılığı? Görünüşe göre ACE’den sonra hikaye bazlı oyunlar yapma yoluna gitmişsiniz.
ACE fazlasıyla zengin ve eğlenceli bir deneyimdi. ACE’den önce Tiny Brains adında eşli bir bulmaca oyunu geliştirmiştik. Ancak bir ekip olarak zayıflıklarımızı ve güçlü yanlarımızı bulmak biraz zaman aldı ve “Stories”den beri tam olarak hikaye bazlı oyunların karşılaşmak ve oyunculara sunmak istediğimiz bir meydan okuma olduğuna karar verdik. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

%d blogcu bunu beğendi: